« Reflections on life»

Gepubliceerd op 29-10-2019

REFLECTIONS ON LIFE  - 19 november 2019 t/m 11 januari 2020

Beeldhouwer Marti  de Greef probeert in zijn werk de essentie van het menselijk lichaam te vangen. Beweging, kracht, souplesse; de compositorische mogelijkheden van het menselijk lichaam blijven inspireren. De voor hem zo kenmerkende vormentaal is door de jaren heen misschien wat rustiger geworden maar blijft nog altijd dynamisch.
Wat in de meest recente beelden van Marti opvalt is het diverse materiaalgebruik. Naast brons werkt hij steeds vaker in hout, aluminium, porselein en lood. De sculpturen van Marti ontstaan niet uit voorstudies maar vormen zich tijdens het maken in zijn handen. Als een beeld tijdens het maken niet voldoet belandt het onherroepelijk in de kleiton en begint het maakproces van voor af aan.

Fotograaf Henri Senders laat in deze expositie wederom zeer indringend werk zien. Hij fotografeert mensen die in meer of mindere mate beschadigd zijn door het leven. Voor Senders' camera geven zijn modellen zich letterlijk en figuurlijk bloot waarbij de onderliggende emoties boven komen en zichtbaar worden gemaakt. Kwetsbaarheid gaat hand in hand met schoonheid.

Front-Flyer-reflections-1573577388.jpg