« EMOVERE - Coen van Ham»

Gepubliceerd op 19-04-2023

 van 1 juni t/m 15 juli 2023 presenteert kunstenaar Coen van Ham een greep uit zijn meest recente serie schilderijen genaamd 'Emovere'.

Emotie komt van het Latijnse woord emovere wat we letterlijk kunnen vertalen als 'energie in beweging’. Het is een fysieke reactie op een verandering in je omgeving. Emotie ontstaat nooit vanzelf maar wordt aangezet. Stimulus, reactie en je persoonlijke ervaring werken met elkaar samen en vormen emoties als vreugde, verdriet, angst, lust en verbazing. 

In deze presentatie ligt de focus van de kunstwerken op het hart van die verschillende emoties in kleur, vorm en beweging. Puur in zijn uitbeelding heeft Coen van Ham zijn onderwerpen letterlijk centraal op het doek gezet. Ongefilterd raakt hij de emotie van de aanschouwer. Daarom tonen we het proces zoveel mogelijk zoals dat ook plaats heeft gevonden in het atelier van Coen. Van eerste schetsen op papier tot uitgewerkt schilderij op doek; alle stappen in het maakproces worden naast elkaar getoond en zijn afzonderlijk van elkaar te koop.

Zaterdag 1 juli is Coen zelf in de galerie aanwezig voor een meet & greet.

Emovere-1681901971.jpg
expositie-emovere-galerie-persoon-coen-van-ham-schilderij-1-1681901971.jpg