« Alex Timmermans 2.0»

Gepubliceerd op 22-10-2021

Een jaar geleden startte deze expositie al voor de eerste keer, helaas gooide een welbekend virus roet in het eten en moest na 5 dagen de deur van de galerie op slot. Daarom tonen wij dit jaar opnieuw het werk van Alex Timmermans, maar dan wel de 2.0 versie met veel nieuw werk. Dit keer hebben we tevens een virtuele versie van deze expositie gemaakt, die kunt u hier bekijken:

https://www.ardito.eu/3d-model/galerie-persoon-2021-01/fullscreen/

De expositie is t/m zaterdag 29 januari 2022 te zien.

Over Alex Timmermans:

De meeste vaste bezoekers van de galerie zijn al langer bekend met het werk van deze fotograaf. Zijn bijzondere werkwijze maakt dat de foto's van Alex wereldwijd worden gewaardeerd. Hij bekwaamde zich volledig autodidactisch in het 160 jaar oude ambachtelijke proces van Collodium fotografie, ook wel de 'natte plaat techniek' genoemd.

Een antieke houten camera met daarop een grote koperen lens wordt voorzien van een glazen plaat die hij ter plekke prepareert met zilvernitraat. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt de plaat enkele seconden handmatig belicht waarna ze ook direct wordt ontwikkeld. Dat laatste blijft steeds een spannend moment; de setting die Alex zorgvuldig heeft geconstrueerd tekent zich langzaam maar zeker steeds scherper af, totdat uiteindelijk de foto klaar is en een betoverend verhaal onthult. Die verhalen zijn de rode draad in de serie 'Storytelling' waaraan tot op de dag van vandaag nieuw werk wordt toegevoegd.

Alex Timmermans exposeerde op (bijna) alle grote internationale fotografiebeurzen zoals Paris Photo, Art Istanbul,  Photo Shanghai en natuurlijk de belangrijke Nederlandse kunstbeurzen Pan Amsterdam en KunstRai.

Catch-of-the-day-72dpi-1634898438.jpg
klein-1634898471.jpg
Laundry-day-1634898471.jpg