« verwacht: HANS WITHOOS

Gepubliceerd op 05-02-2020

HANS WITHOOS
'photographic paintings'
19 mei t/m 27 juni 2020

 

In samenwerking met Oogenlust presenteren wij een grote overzichtstentoonstelling van kunstenaar en fotograaf Hans Withoos.  In zijn werk creëert Hans een wereld van overvloed en schone schijn. Hij noemt zichzelf geen fotograaf, maar maker van beelden. Je zou ook ‘verhalenverteller’ kunnen zeggen, want zijn romantische, dramatische werken boordevol symboliek geven laag voor laag hun geheimen prijs. Rotterdam is zijn thuis, de wereld is zijn werkterrein. De expositie 'Photographic Paintings' gaat van start met het exclusieve evenement 'Aan tafel met Hans Withoos' op zondag 17 mei 2020 waarvoor u nu al tickets kunt bestellen via www.oogenlust.com
 
In 2017 kwam Withoos’ eerste boek ‘Photographic Paintings’ uit. Een tweede boek volgde al snel na zijn solotentoonstelling ‘Withoos meets Withoos’ in het Westfries museum. In deze serie herinterpreteert hij de schilderkunst van zijn voorvader Matthias Withoos en combineert deze met zijn eigen werk. Het resultaat is een betoverende reeks foto´s die nog steeds  blijft groeien.

In deze overzichtstentoonstelling toont Hans Withoos divers werk uit zijn hele oeuvre, hiervan zijn enkele kunstwerken nooit eerder geëxposeerd.

Hans-Withoos-Milkmaid-MINI-1580915798.jpg